Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Міноборони відреагували на відмову РФ повернути Дебальцеве

  • 21.10.2016, 13:35
  • 1 385

За словами міністра оборони, питання повернення міста під контроль України стоїть на порядку денному.

У Міністерстві оборони України заявили, що у мінських документах Дебальцеве було українським, зараз це питання на порядку денному. Про це в кулуарах Ради заявив очільник відомства Степан Полторак.

"Щодо Дебальцевого: це позиція РФ, що воно сюди не входить. Ми пам'ятаємо, що коли ми домовлялися, Дебальцеве було українським. Тому це питання стоїть на порядку денному. Але спочатку нам потрібно завершити розведення наших військ на трьох ділянках. На двох ділянках ми відвели, в районі Станиці Луганської поки не розвели, і там немає підстав розводити, бо там є проблеми. Ще буквально вчора був обстріл з мінометів", - сказав він.

Міністр зазначив, що Україні потрібно просуватися по шляху, який забезпечить вступ до НАТО.

"Це наше стратегічне завдання", - додав він.

Раніше повідомлялось, що Кремль не згоден з пропозицією повернути під контроль Києва окупований населений пункт Дебальцеве.

Нагадаємо, в ніч на 20 жовтня завершилися переговори лідерів чотирьох країн «нормандського формату» — президента України Петра Порошенка, канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Франсуа Олланда та президента Росії Владіміра Путіна.

Лідери країн «нормандського формату» погодили розробку та затвердження «дорожньої карти» щодо імплементації мінських угод, засновану на пропозиціях, внесених Берліном і Парижем.

Представник України в Тристоронньої контактній групі, другий президент України Леонід Кучма висловив сумнів у тому, що «дорожня карта» зможе передбачити все необхідне для миру на Донбасі.

Джерело: Телеканал 112

Схожі новини