Передплата 2024 «Добрий господар»

ЄС засудив дії Росії у Сирії без запровадження санкцій

  • 21.10.2016, 14:01
  • 821

У декларації також зазначається, що «ЄС розглядає всі наявні можливості, якщо нинішні злочини триватимуть».

Лідери Європейського Союзу під час саміту, який стартував у Брюсселі 20 жовтня, в цілому засудили дії Росії в Сирії.

У поширеному в ніч на 21 жовтня заключному тексті декларації саміту ЄС вилучили слова про можливе запровадження санкцій проти союзників сирійського президента Башара Асада.

У тексті декларації зазначається, що Європейська Рада рішуче засуджує атаки режиму Асада та його союзників, передусім Росії, на цивільних, а також закликає їх покласти край жорстокості та забезпечити доступ гуманітарної допомоги до Алеппо та інших регіонів країни.

У декларації також зазначається, що «ЄС розглядає всі наявні можливості, якщо нинішні злочини триватимуть», однак слова про санкції відсутні.

Як заявив голова Європейської ради Дональд Туск на прес-конференції після саміту, Росія має на меті послабити Євросоюз. При цьому Туск підкреслив, що «створення напруженості» з Росією не є метою ЄС.

Як повідомляє ниска ЗМІ, зокрема Financial Times, на включенні питання про нові санкції через Сирію наполягали Німеччина, Франція і Великобританія.

Однак в підсумку перемогла точка зору італійського прем'єр-міністра Маттео Ренці, який заявив, що не розуміє, як це допоможе встановленню миру в Сирії.

Джерело: Reuters , Financial Times

Схожі новини