Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Оборудка чи благоустрій?

  • 21.10.2016, 10:11
  • 1 000

На Марсовому полі – «баталії» щодо бруківки.

З Марсового поля, що поруч із Личаківським цвинтарем, викопують бруківку на ділянці перед хрестами воїнам УПА і переносять її на Личаківський цвинтар. Про це повідомила редакцію наша читачка Валерія Юдина. “Крадуть бруківку у мертвих, які вже не можуть заплатити за себе, і продають її мертвим, чиї родичі заплатити за неї можуть, — таке собі ноу-хау по-львівськи”, - обурюється жінка.

Пані Валерія розповідає, що живе поруч із Марсовим полем і таку картину спостерігає уже близько року. Влітку телефонувала на “гарячу лінію” міста. Звідти переправили на Личаківську райадміністрацію. Там спочатку зреагували, але потім “охололи”. Другий дзвінок на “гарячу лінію”: порадили викликати поліцію.

“Личаківський цвинтар — у доброму стані, а от Марсове поле, яке поруч із ним, — у жахливому, - каже читачка. - Але ж його також бачать туристи! За надгробками на Марсовому полі доглядають хіба люди, які приходять раз на рік на 9 травня до поховань радянських воїнів. Але ж там є і меморіал воїнам УПА, і братська могила жертв репресій. Шокує, коли бачиш, як влітку студенти з сусіднього гуртожитку медуніверситету засмагають на Марсовому полі, а діти з навколишніх будинків ганяють у футбол... Невже люди не розуміють, що це місце для вшанування пам’яті, а не для розваг? Там має бути охорона”.

“Марсове поле — це територія Личаківського цвинтаря, - розповів “ВЗ” директор Державного історико-культурного музею-заповідника “Личаківський цвинтар” Михайло Ногай. - У нас є державний акт на право постійного користування цією територією. Ще влітку приїздила поліція з приводу скарги мешканки, я їм все показав і пояснив. Ми забирали частину бруківки із Марсового поля на територію Личаківського цвинтаря, щоб вирівняти кривизну замощення, яка з’явилася на Марсовому полі, коли там свого часу розбирали бруківку. Це було ще до мене, я призначений у 2013 році. Я зараз хочу зробити, щоб вся бруківка була в одну лінію. “Зайву” бруківку перевозимо на територію Личаківського цвинтаря, там замощуємо доріжки у старій частині цвинтаря. Це роботи з благоустрою. Поліція перефотографувала наш державний акт на володіння територією Марсового поля, і питання було вичерпано”.

Схожі новини