Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Львівська міськрада погодила отримання кредиту ЄБРР на впровадження електронного квитка

  • 20.10.2016, 20:29
  • 1 236

Львівська міська рада погодила отримання кредиту ЄБРР на впровадження електронного квитка в громадському транспорті Львова.

За відповідну ухвалу під час засідання сесії 20 жовтня проголосував 41 депутат.

«Це перша ухвала зі складного процесу впровадження електронного квитка у Львові», — зазначила директорка департаменту економічної політики ЛМР Ірина Кулинич.

Згідно з ухвалою, ЛКП «Львівавтодор» має взяти в Європейського банку реконструкції і розвитку кредит у сумі 10 млн євро.

В ухвалі зазначається, що ЄБРР надасть кредит на 13 років з пільговим періодом три роки, «Львівавтодор» виплачуватиме кредит двадцятьма рівними частинами кожні шість місяців.

Точна відсоткова ставка кредиту в тексті ухвали не указана. Вона складатиметься з двох частин і залежатиме від розміру Міжбанківської ставки Єврозони та кредитного рейтингу Львова.

При цьому Львівська мерія надасть ЄББР муніципальну гарантію про те, що «Львівавтодор» погасить кредит.

«Кредит повертатиметься за кошти «Львівавтодору», це не будуть бюджетні гроші. Перші три роки цього повернення пільгових відсотків за кредит все ж таки можуть фінансуватися міською радою через поповнення статутного фонду «Львівавтодор», адже ще не слід було б очікувати прибутку від цього проекту», - зазначив Олег Шмід, депутат Львівської міської ради фракції «Об’єднання «Самопоміч».

За словами депутата, у грудні буде оголошено тендер, який триватиме приблизно 5 місяців. А реалізацію проекту можна буде починати вже у квітні 2017 року. Для цього «Львівавтодор» запросить іноземних консультантів від ЄБРР. Повна реалізація проекту триватиме приблизно рік.

Джерело: Zaxid.net

Схожі новини