Передплата 2024 «Добра кухня»

Росія відмовилася повертати Дебальцеве під контроль України

  • 20.10.2016, 19:03
  • 1 611

Робота з цього питання буде тривати на рівні міністрів і помічників.

Кремль не згоден з пропозицією повернути під контроль Києва окупований населений пункт Дебальцеве. Про це журналістам заявив прес-секретар президента РФ Дмітрій Пєсков.

«Що стосується Дебальцевого, то тут якраз ситуація коли раніше досягнуті домовленості трактуються абсолютно по-іншому. Російська сторона абсолютно не згодна. І це питання залишилося за дужками як неузгоджені. Робота з цього питання буде тривати на рівні міністрів і помічників», — сказав Пєсков.

Окрім того, зі слів Пєскова, Путін в цілому погодився на розміщення збройної місії ОБСЄ на Донбасі.

«Місія, озброєна поліцейська місія, місія ОБСЄ, озброєна місія ОБСЄ. Її можна називати як завгодно. У цілому на розміщення такої місії Путін погодився», — сказав Пєсков.

За його словами, президент РФ під час переговорів в Берліні говорив про необхідність використати головування Німеччини в ОБСЄ для того, щоб активізувати опрацювання цього питання.

«У даному випадку є розуміння позитивності такого розміщення місії, але потрібно це опрацьовувати в рамках ОБСЄ», — сказав Пєсков.

Нагадаємо, в ніч на 20 жовтня завершилися переговори лідерів чотирьох країн «нормандського формату» — президента України Петра Порошенка, канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Франсуа Олланда та президента Росії Владіміра Путіна.

Лідери країн «нормандського формату» погодили розробку та затвердження «дорожньої карти» щодо імплементації мінських угод, засновану на пропозиціях, внесених Берліном і Парижем.

Представник України в Тристоронньої контактній групі, другий президент України Леонід Кучма висловив сумнів у тому, що «дорожня карта» зможе передбачити все необхідне для миру на Донбасі.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Схожі новини