Передплата 2024 «Добра кухня»

Суд визнав винною в корупції заступника начальника відділу НАБУ

  • 20.10.2016, 18:04
  • 1 186

Солом'янський районний суд Києва визнав винною в корупційному правопорушенні заступника начальника відділу забезпечення роботи директора Національного антикорупційного бюро Катерину Везелєву-Борисову в зв'язку з проведенням тренінгів.

Про це вона повідомила в Facebook.

"Солом'янський райсуд Києва ухвалив визнати мене, Везелєву-Борисову К.О., співробітницю НАБУ, винною в скоєнні адміністративного правопорушення, пов'язаного з корупцією", - написала вона.

Суд вирішив, що проведення тренінгів не є викладацькою діяльністю.

Таким чином, суд вирішив, що співробітниця НАБУ незаконно поєднувала свою діяльність з іншою оплачуваною роботою.

Суд засудив Везелєву-Борисову до штрафу.

Катерина Везелєва-Борисова має намір подавати апеляцію.

Директор НАБУ Артем Ситник вважає, що є певний спротив роботі співробітників бюро. Про це він заявив, коментуючи інформацію про те, що співробітники СБУ виявили ознаки корупції, оскільки один з чиновників бюро працював коучем на одному з тренінгів. Ситник додав, що розглядає цю ситуацію як тиск СБУ на НАБУ.

За його словами, з огляду на те, що у співробітниці НАБУ є певні здібності і освіта, вона тричі займалася викладацькою діяльністю.

"Викладацька діяльність - це оплачувана творча діяльність, дозволена для державних службовців. Коли у людини є талант проявити себе як викладач - я нічого не бачу поганого в тому, що хтось із держслужбовців, я знаю, це і в прокуратурі масово є залучення до викладацької діяльності ", - підкреслив Ситник.

15 вересня в Службі безпеки України заявили, що викрили в корупції заступницю начальника одного з відділів Національного антикорупційного бюро.

Схожі новини