Передплата 2024 ВЗ

Клінтон звинуватила владу Росії у передачі даних WikiLeaks

  • 20.10.2016, 14:36
  • 816

Також вона звинуватила РФ у шпигунстві проти американців.

Кандидат у президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон заявила, що уряд Росії займається шпигунством проти американців і передачі даних WikiLeaks.

Таку заяву Клінтон зробила під час фінальних дебатів з кандидатом від Республіканської партії Дональдом Трампом.

«Що дійсно важливо про WikiLeaks, так це те, що уряд Росії займається шпигунством проти американців. Вони зламали американські сайти, американські рахунки приватних осіб, установ. Вони дали цю інформацію WikiLeaks з метою злиття його в інтернеті. Це прийшло з найвищих рівнів російського уряду. Очевидно, від самого Путіна», —​ сказала Клінтон.

За її словами, втручання Росії у вибори США підтвердили 17 розвідувальних відомств.

Трамп зі звинуваченнями Клінтон на адресу Росії не погодився. Він зазначив, що невідомо, хто стоїть за кібератаками. За його словами, це може бути як Росія, так і Китай, а також якась інша країна.

При цьому Клінтон дорікнула Трампу в тому, що він відмовляється засудити Росію і особисто Путіна за кібератаки. Клінтон зазначила, що Путін хотів би, щоб президентське крісло зайняла його маріонетка, натякаючи на свого опонента-республіканця.

У ніч на 20 жовтня за київським часом у США пройшли треті і останні дебати Клінтон і Трампа. За підсумками усіх трьох телеглядачі віддали перемогу Клінтон. Вибори президента США відбудуться 8 листопада.

Нагадаємо, наприкінці серпня засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж пообіцяв опублікувати документи, пов'язані з діяльністю президентської кампанії Хілларі Клінтон.

8 жовтня, WikiLeaks опублікував першу частину листування голови передвиборної кампанії Клінтон Подести. Листи стосувалися питань ядерної енергетики, а також публікацій в ЗМІ про пожертвування до Фонду Клінтон, які робилися особами, «мають інтереси в гірничодобувній і ядерної галузях».

11 жовтня портал опублікував другу частину листів голови передвиборного Клінтон. Подеста заявив, що його листування, яку опублікував сайт Wikileaks, було зламане російськими хакерами.

Засновник сайту Джуліан Ассанж неодноразово відкидав інформацію про те, що він якимось чином співпрацює з російською владою.

Співробітники розвідки США перевіряють причетність РФ до публікації WikiLeaks викраденої хакерами інформацією.

Джерело: POLITICO Magazine

Схожі новини