Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Лідери ЄС сьогодні обговорять політику щодо Росії

  • 20.10.2016, 09:53
  • 663

Глави держав та урядів країн-членів Євросоюзу проведуть стратегічну дискусію про політику відносно агресивної Росії.

Це питання включене до порядку денного засідання Європейської ради, який пройде 20-21 жовтня у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Питання Росії у контексті її агресивних дій в Україні та Сирії лідери обговорять у форматі робочої вечері у четвер.

«Нашим головним досягненням відносно Росії залишається наша єдність», - звернувся напередодні саміту до глав держав та урядів країн-членів президент Європейської ради Дональд Туск.

У контексті розгляду цього питання йтиметься про роль та дії РФ у сфері тероризму, дезінформації та кібератак, що викликає занепокоєння у багатьох країнах-членах ЄС.

Слід відзначити, що у російському питанні лідери не будуть ухвалювати офіційних політичних рішень, зокрема й щодо продовження режиму санкцій у відповідь на російську агресію проти України. Але до цього питання Європейська рада повернеться на своєму майбутньому засіданні у грудні.

Окрім цього, до порядку денного зустрічі високого рівня включені питання щодо подолання міграційної кризи, а також зовнішня торгівлі ЄС із третіми країнами.

Під час робочої вечері у четвер прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте поінформує лідерів про позицію свого уряду у частині завершення ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС, включаючи поглиблену і всеохоплюючу зону вільної торгівлі.

Схожі новини