Передплата 2024 «Добре здоров’я»

КСУ сьогодні почне розгляд справи про позбавлення Януковича звання президента

  • 19.10.2016, 10:43
  • 925

Подання надійшло від президента Петра Порошенка.

Конституційний суд у середу, 19 жовтня, розпочне розгляд справи за конституційним поданням президента Петра Порошенка щодо відповідності Конституції закону про позбавлення Віктора Януковича звання президента України. Про це йдеться у порядку денному пленарних засідань КСУ на 19 жовтня.

"У середу, 19 жовтня, Конституційний суд у формі письмового слухання розпочне розгляд справи за конституційним поданням Президента щодо відповідності Конституції Закону "Про позбавлення В. Януковича звання Президента України", - йдеться у повідомленні.

Суддею-доповідачем у цій справі виступить Наталя Шаптала.

Як повідомлялося, парламент ухвалив закон про позбавлення Януковича звання президента 4 лютого. Це рішення підтримав 281 народний депутат.

17 червня парламентська газета "Голос України", а також "Урядовий кур'єр" опублікували текст цього закону.

19 червня 2015 року президент Петро Порошенко надіслав до Конституційного суду подання щодо відповідності Конституції закону про позбавлення Януковича звання президента.

Віктор Янукович був президентом країни в 2010-2014 роках. Під час революції гідності Янукович втік з Києва в ніч на 22 лютого 2014 року, а Верховна Рада оголосила в своїй постанові, що Янукович «у неконституційний спосіб самоусунувся від здійснення конституційних повноважень і є таким, що не виконує свої обов'язки». Після відсторонення від влади проти Януковича відкрили низку кримінальних проваджень. Правоохоронці підозрюють його в причетності до масових вбивств мітингувальників під час Євромайдану, держзраді, зловживанні владою та інших злочинах. Наразі він проживає в Росії.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини