Передплата 2024 «Добре здоров’я»

ВР зобо'язала студентів-медиків проходити військову підготовку

  • 19.10.2016, 08:15
  • 1 113

Це має сприяти відновленню системи для надання медичної допомоги в екстремальних ситуаціях і в умовах бойових дій.

Верховна Рада ввела обов'язкове проходження студентами вищих медичних і фармацевтичних навчальних закладів військової підготовки офіцерів запасу медичної служби.

За внесення відповідних змін до статті 11 закону «Про військовий обов'язок і військову службу» проголосували 238 депутатів.

Зокрема, військову підготовку за програмою офіцерів запасу медичної служби в обов'язковому порядку будуть проходити громадяни України, що отримують освітній ступінь у вищих медичних, фармацевтичних навчальних закладах України, придатні до військової служби за станом здоров'я й морально-ділових якостей.

Очікується, що реалізація норм законопроекту буде сприяти відновленню системи підготовки студентів вищих медичних, фармацевтичних навчальних закладів для надання медичної допомоги в екстремальних ситуаціях і в умовах бойових дій.

Серед іншого визначається, що порядок проведення військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу визначається урядом за поданням Міністерства оборони, погодженим з центральним органом виконавчої влади в галузі освіти і науки, а підготовки офіцерів запасу медичної служби — також з центральним органом виконавчої влади в галузі охорони здоров’я.

Цей закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Раніше Міністерство оборони запрошувало медичних працівників на службу за контрактом в закладах охорони здоров’я і частинах Збройних сил України.

За час проведення АТО медичну допомогу на фронті надавали 2,5 тисяч медиків, 197 з яких отримали державні нагороди.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини