Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Під час спецоперації проти торгівлі людьми у Польщі затримали чотирьох українок

  • 18.10.2016, 14:52
  • 1 391

У результаті спецоперації спрямованої проти торгівлі людьми у Польщі затримано 54 особи, серед яких як жертви, так і організатори злочинної діяльності. З-поміж жертв – четверо громадянок України.

Операцію координував Європол. Як інформує радіо RMF.FM, затримані відповідатимуть за сутенерство, статеві зносини з дітьми та зберігання наркотиків, крадіжки і шахрайства.

В операції в Польщі брали участь 560 співробітників Прикордонної служби, 5,5 тис. поліцейських та 63 працівники інших служб. Вони перевірили 9 тис. осіб, 4,5 тис. автомобілів і 9,5 тис. об’єктів — нічні клуби, готелі, АЗС, ресторани, кемпінги та ін.

Найбільше жертв торгівлі людьми виявили у Вроцлаві — 24 громадянки Польщі, четверо громадянок України і одна болгарка. Ще двоє громадянок болгарок було затримано на території Варшави. «У результаті спецоперації загалом виявлено 42 потенційні жертви торгівлі людьми. Це 41 жінка і один чоловік», - повідомила речниця головного коменданта Прикордонної служби Агнєшка Голяс. За її словами, жінок змушували надавати сексуальні послуги.

Паралельно із Польщею спецслужби здійснили низку затримань в інших країнах Євросоюзу. Операція проводилась в рамках «Дня боротьби зі сексуальною експлуатацією 2016».

Джерело: Zaxid.net

Схожі новини