Передплата 2024 ВЗ

На Харківщині ще 5 людей померли від сурогатного алкоголю

  • 18.10.2016, 13:21
  • 1 017

Станом на 18 жовтня в Україні зареєстровано 140 випадків отруєнь фальсифікованим алкоголем, з них 63 випадки завершились летально.

Про це повідомляється на сайті Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

У Харківській області 18 жовтня зареєстровано п'ять випадків отруєнь фальсифікованим алкоголем, які завершились летально. За результатами судово-медичної експертизи доведено, що причиною смерті є отруєння метиловим спиртом.

Загальна кількість отруєнь сурогатами алкоголю у Харківській області становить 96, з них померли 49 людей. За даними судово-медичної експертизи в Харківській області, метиловий спирт виявлено у 37 померлих.

У Запорізькій області станом на 14:00 17 жовтня до Вільнянської центральної лікарні госпіталізовано ще одного мешканця села Любимівка. В стаціонарі знаходиться 18 постраждалих від отруєнь.

У Дніпропетровській, Донецькій, Луганській, Житомирській та Миколаївській областях нових випадків отруєнь сурогатами алкоголю не зареєстровано (отруїлося 26 осіб, померли 14).

У Миколаївській області згідно результатів судмедекспертизи у п'яти померлих виявлено в крові метанол. У Житомирській області за результатами проведеної судово-медичної експертизи одному померлому встановлено посмертний діагноз: отруєння метиловим спиртом.

Схожі новини