Передплата 2024 «Добрий господар»

Українські медики вдруге успішно пересадили «механічне серце»

  • 17.10.2016, 16:28
  • 1 242

Воно дозволяє пацієнтові, який потребує трансплантації органу, дочекатися донорського.

В Інституті серця Міністерства охорони здоров'я 16 жовтня успішно провели другу в Україні операцію з установки «механічного серця». Воно дозволяє пацієнтові, який потребує трансплантації органу, дочекатися донорського.

Операція проведена 30-річній пацієнтці Людмилі Філяренко з діагнозом «делатаціонная кардіоміопатія». Вартість «механічного серця» — близько EUR120 тисяч.

Збір коштів проводився за участю благодійних організацій. Пристрій надала німецька фірма, яка в липні 2016 року надала перший механічний серце.

Як розповів на прес-конференції генеральний директор Інституту серця Борис Тодуров, наразі в країні живе близько десятка пацієнтів, яким була проведена трансплантація серця, двом з них операція була проведена в Україні.

Як повідомлялося, перша в Україні операція з установки механічного серця пройшла успішно в липні 2016 року. Механічне серце вартістю близько EUR120 тисяч надала німецька фірма під гарантію оплати. Бюджетного фінансування не знайшлося, тому для оплати залучаються кошти благодійного фонду.

В Україні щорічно в механічному серце можуть потребувати близько 500 пацієнтів, в трансплантації серця потребують приблизно 1-2 тисяч пацієнтів на рік.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Схожі новини