Передплата 2024 ВЗ

Порошенко: "В АТО загинули вже 190 бійців Нацгвардії"

  • 17.10.2016, 11:17
  • 770

Захищаючи Україну на сході держави, своє життя уже віддали 190 бійців Національної гвардії.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час вручення сертифікатів на житло особовому складу Національної гвардії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні власниками квартир стануть 55 родин, у тому числі ті, чиї чоловіки, жінки, сини і доньки захищали і в цей момент захищають Україну на Сході. 190 бійців Національної гвардії віддали своє життя за рідну країну”, - сказав він, закликавши присутніх вшанувати полеглих бійців хвилиною мовчання.

Так, за словами Порошенка, Національна гвардія зробила визначальний внесок у забезпечення оборони держави. Він нагадав, що Нацгвардія народилася одразу після Революції Гідності і була сформована першими добровольцями Майдану. “Вперше держава взяла на себе відповідальність щодо побудови Національної гвардії. І за 2,5 роки Нацгвардія, як і ЗСУ, була відроджена. Сьогодні бійці Нацгвардії одягнуті, взуті, нагодовані, але головне - навчені та озброєні, аби давати відсіч агресору на сході, та тим, хто, наслухавшись путінської пропаганди, хочуть дестабілізувати ситуацію зсередини”, - підкреслив Президент.

Глава держави запевнив, що посилення соціальних гарантій воїнів-гвардійців є одним із найважливіших пріоритетів діяльності держави.

Схожі новини