Передплата 2024 «Добрий господар»

Опозиційна "партія Саакашвілі" програла парламентські вибори в Грузії

  • 09.10.2016, 11:07
  • 1 319

Попередні результати підрахунку голосів на парламентських виборах в Грузії свідчать про те, що правляча партія  "Грузинська мрія – Демократична Грузія" здобула впевнену перемогу.

Так, Центральна виборча комісія Грузії представила попередні результати станом на 9:00 ранку за місцевим часом, повідомляє Рустави 2, які свідчать, що правляча партія здобула майже половину голосів виборців.

За підрахунками голосів з 2 345 (тобто 63,34%) правляча партія "Грузинська Мрія-Демократична Грузія" здобуває 49,92% голосів виборців, в той час опозиційна партія "Єдиний Національний Рух" отримала 26,7% голосів. Інші партії не змогли поки що подолати 5% барʼєру необхідного для проходження до парламенту. Найближче до позначки 5% поки що наблизилися "Альянс патріотів" — 4,88% та "Вільні Демократи" Іраклі Аласанія — 4,13%.

Таким чином, опозиційна партія "Єдиний національний рух" зазнала поразки.

Як відомо, офіційно "Єдиний національний рух" очолює Давид Бакрадзе, неофіційними лідером називають екс-президента Михайла Саакашвілі.

Зазначимо, Саакашвілі, який зараз очолює Одеську обладміністрацію, раніше заявляв, що збирається повернутися на батьківщину, якщо його партія переможе на виборах.

Джерело: Європейська правда

Схожі новини