Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У грузинський парламент проходять дві партії

  • 09.10.2016, 09:57
  • 1 033

У парламент Грузії, за попередніми підрахунками, проходять лише дві партії - "Грузинська мрія - Демократична Грузія" і "Єдиний національний рух".

Про це повідомляє DW з посиланням на дані обробки 50 відсотків виборчих бюлетенів по всій країні.

"Правляча партія "Грузинська мрія - Демократична Грузія" отримала майже 50,5% голосів, а заснована і очолювана колишнім президентом країни Міхеїлом Саакашвілі "Єдиний національний рух" (ЄНР) - трохи більше 26,5%", - йдеться в повідомленні.

Не виключено, що прохідний п'ятивідсотковий бар'єр також подолають "Альянс патріотів Грузії - Об'єднана опозиція", "Держава для народу" і "Вільні демократи", які набирають відповідно 4,8%, 3,7% і 3,9% голосів. Представник грузинського ЦВК Анна Мікеладзе заявила, що всього в парламентських виборах 8 жовтня взяли участь 51,63% громадян. Вибори будуть визнані такими, що відбулися, за будь-якої кількості виборців, які прийшли на дільниці.

Прихильники партії ЄНР у ніч на неділю, 9 жовтня, розпочали акцію протесту біля будівлі ЦВК у Тбілісі. Представники партії стверджують, що вибори фальсифікуються, а прихильники "Грузинської мрії" здійснюють погроми в тих виборчих дільницях, де перемагає ЄНР.

Схожі новини