Передплата 2024 «Добра кухня»

У «Нафтогазі» повідомили, коли очікувати рішення арбітражу у Стокгольмі щодо суперечки з «Газпромом»

  • 08.10.2016, 15:46
  • 746

Стокгольмський арбітраж має винести рішення до кінця березня 2017 року.

«Нафтогаз України» очікує рішення арбітражу у Стокгольмі у справі з російським «Газпромом» про контракт на закупівлю газу до кінця березня 2017 року. Про це у Facebook повідомив головний комерційний директор «Групи Нафтогаз» Юрій Вітренко.

«Завершився другий тиждень. Завтра (8 жовтня - ред.) перерва. Потім ще три дні слухань. Потім може бути ще одна подача документів (post-hearing briefs), і можуть бути ще залучені додаткові експерти (незалежні, для самого суду). Але рішення в будь-якому випадку має бути до кінця березня. Це за контрактом на закупівлю газу», — написав Вітренко.

Крім того він зазначив, що слухання у справі щодо контракту на транзит газу очікуються в листопаді-грудні.

«Точної дати щодо другого контракту ще немає. Але очікується не пізніше кінця червня», — додав він.

Нагадаємо, процес за позовом «Нафтогаз України» до російського «Газпрома» розпочався в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма 25 вересня. В першому позові містилися претензії на суму близько 6 млрд доларів.

«Нафтогаз» вимагав перегляду ціни на російський природний газ, яка була закріплена контрактом купівлі-продажу від 19 січня 2009 року.

Другий позов «Нафтогаз» проти «Газпрому» українська компанія подала в Стокгольмський арбітраж 13 жовтня 2014 року. Сума претензій за ненадані російською стороною обсяги газу для транзиту НАК тоді оцінив в 3,2 млрд доларів.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини