Передплата 2024 «Добра кухня»

Рада "провалила" обмеження гастролей російських артистів

  • 06.10.2016, 12:31
  • 1 305

Верховна Рада відмовилася обмежити гастролі російських артистів.

Парламент відхилив законопроект №4303, який пропонував заборонити гастролі російських артистів в Україні, які відмовляються засудити окупацію Криму.

За нього проголосували 174 депутати.

В закон про гастрольні заходи хотіли внести новий розділ, присвячений російським виконавцям. У ньому планувалося написати, що артисти, пов'язані з державою-агресором, можуть гастролювати тільки в тому випадку, якщо вони надали письмову заяву про засудження окупації території України країною-агресором, складену за спеціальною формою.

Якщо йдеться про творчий колектив, то кожен учасник повинен був би особисто поставити підпис під заявою.

Ця вимога не планувалася для росіян, що переїхали в Україну на постійне місце проживання або на роботу. А також для тих, хто неодноразово публічно засуджував окупацію в ЗМІ.

На думку авторів законопроекту, такі обмеження необхідні для того, щоб артисти, які підтримують агресію Росії, не змогли отримувати доходи в Україні.

Після цього один з авторів проекту Микола Княжицький ("Народний фронт") розкритикував своїх колег і заявив, що припиняє роботу. "Я дуже прошу вас, у кого є хоча б частка честі і совісті, припинити брати участь у засіданнях цієї Верховної Ради. Я принаймні зроблю так", - заявив він.

Депутат звинуватив тих, хто не голосував за цей проект, у підтримці проросійської позиції й олігархів, які намагаються відстоювати свої інтереси "через таких попок, як цей Лещенко, який сидить гавкає, через таких негідників, як Червакова, яка з "Інтеру" не вилазить".

Джерело: "Лівий берег"

Схожі новини