Передплата 2024 «Добрий господар»

«Жолтиє тюльпани» знову звучатимуть в «Україні»

  • 06.10.2016, 08:32
  • 2 182

Чимало українців виступає проти київського концерту Корольової.

Навколо запланованого на 14 грудня концерту Наталії Корольової у Києві назріває скандал. Співачка має виступити в українській столиці у палаці “Україна”, однак не всі раді її приїзду. Як відомо, Корольова офіційно з жодними заявами не виступала, ніяких петицій не підписувала, та й з Росії разом з родиною переїхала до Маямі п’ять років тому.

Однак пильні українці таки знайшли, у чому звинуватити Корольову. Блогер Марат Сайфулін на сторінці у соцмережах пригадав співачці, що у 2015 році вона грала одну з головних ролей у стрічці “Будиночок на півдні” у Криму. Таким чином блогер запідозрив Корольову у підтримці анексії Криму. Дісталося від Сайфуліна й директору палацу “Україна” Роману Недзельському. “14 грудня у палаці “Україна”, директором якого є другий чоловік Оксани Білозір - Роман Недзельський, відбудеться концерт російської поп-зірки, яка підтримала окупацію Криму Московією. Вона знімалася в одній з головних ролей у фільмі “Будиночок на півдні” в Криму”, - написав блогер. Інші користувачі соц­мереж обзивають співачку “кримнашівкою” і “рашисткою” та сумніваються, що “Наташка Поривай зможе зібрати повний зал палацу “Україна”.

Директор палацу “Україна” Роман Недзельський підтримав Корольову: “Мене завжди дивували диванні патріоти, які своїми руками навіть собачої будки не зробили, зате п’ють пиво “Балтика”, курять «Біломорканал» і пишуть “патріотичні” статті проти Наташі Корольової і вказують, кому на концерт не ходити. Нагадаю таким, що Наташа Корольова - киянка, її мама Любов Поривай - громадянка України. Вона — організатор концерту, а палац “Україна” їй у цьому допомагає, оскільки сім’я артистки живе не тут, а в Маямі. Та й квитки на концерт майже всі продані. Думаємо про додатковий. А ті, хто лає Корольову за зйомки у Криму у фільмі “Будиночок на півдні”, з подивом дізнаються, що зйомки відбулися ще до анексії півострова”.

Я довго шукала в Інтернеті дату зйомок “Будиночка на півдні”. Не знайшла. Є лише дата виходу фільму на екрани — 2016. Зате знайшла факти про те, що Наташа Корольова розповідала у своїх інтерв’ю, як її рідні провели не одну добу на головній площі України під час Майдану. А сама співачка передавала через своїх близьких протестувальникам продукти і медикаменти, впускала майданівців переночувати у своєму помешканні на вулиці Володимирській...

Коментарі для «ВЗ»

Олена Мозгова, український продюсер

«Є список персон нон ґрата. Наскільки я розумію, Корольової у цьому списку нема».

Настя Станко,журналіст Громадського ТБ

«Якщо є люди, яким подобається російська пісня і які люблять цю виконавицю, то вони піду­ть на концерт Корольової. Є покупець, який готовий за такі речі платити. Та є питання до нас усіх: чому ми готові заповнювати зали і віддавати гроші за таку, м’яко кажучи, низькопробну музику? Де наша, українська свідомість? Повинні свою позицію висловлювати порожніми залами. Не заборонами концертів, а саме порожнім залом, коли концерт не відбувся через те, що ніхто не купив квитків. Бачу, у Києві висять білборди, на яких афішується концерт Крістіни Орбакайте, інших російських виконавців... Думаю, і квитки будуть продані. А це означає, що певна частина українців вважає, що війна до музикантів не має жодного стосунку».

Схожі новини