Передплата 2024 «Добрий господар»

Садовий: "Цього тижня на Грибовицькому полігоні розпочнуть рекультивацію"

  • 03.10.2016, 17:54
  • 1 091

На Грибовицькому сміттєзвалищі цього тижня відновлять процес рекультивації за кошти місцевого бюджету.

Про це сьогодні, 3 жовтня, під час брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

За словами мера Львова, хоч Кабінет міністрів підтримав минулого тижня клопотання міської влади Львова про залучення кредиту на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища та будівництво сміттєпереробного комплексу, однак цих коштів не стануть чекати, відновлювати полігон місто почне власними силами.

«Ми на цьому тижні починаємо процеси рекультивації на полігоні власними силами. Ми не будемо чекати, поки ці кошти прийдуть тому що, аби ці кошти реально почали працювати тут, треба десь щонайменше півроку. Навіть на проектну частину. Адже це дуже складна бюрократична процедура. Проте це живі кошти на 25 років під 1-1,5% річних. І наша амбіція збудувати сучасний завод в Україні. Нічого подібного в Україні немає», — зазначив Андрій Садовий.

Нагадаємо, 30 вересня Міністерство фінансів погодило Львову кредит на 75 млн євро на Грибовицьке сміттєзвалище. Наступний етап — Мінрегіонбуд має провести ще один відбір проектів і тільки після цього можна говорити про підписання вже фінальної угоди з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ). Додамо, ЄІБ має виділити Львову 30 млн євро на рекультивацію і 45 млн євро на будівництво сміттєпереробного комплексу.

Раніше Андрій Садовий зазначав, що якщо не розпочати рекультивації сміттєзвалища, ситуація й надалі погіршуватиметься.

Схожі новини