Передплата 2024 «Добрий господар»

Розмова Керрі і Лаврова не принесла результатів

  • 01.10.2016, 10:35
  • 706

У Державному департаменті США заявили, що телефонна розмова державного секретаря США Джона Керріі міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова щодо Сирії не змінила напруженого стану у відносинах Вашингтона і Москви через це питання.

Інформує "Радіо Свобода".

Як заявив речник Держдепартаменту Марк Тонер, Росія досі не вжила ніяких кроків, щоб покласти край насильству в місті Алеппо. Там війська влади Сирії за підтримки Росії ведуть наступ на оточену частину міста з кількома сотнями тисяч мешканців, яку утримують супротивники режиму.

Але США ще не втілили свою погрозу перервати співпрацю з Росією щодо Сирії. За його словами, Вашингтон, як і раніше, залишається "на межі" такого рішення через те, що так і не побачив із боку Москви очікуваних дій.

Він також назвав абсурдними твердження Москви про те, що Вашингтон не бореться з терористами в Сирії і прагне зберегти одне з таких угруповань, щоб воно продовжило боротьбу проти влади в Дамаску.

У Росії про цю ж розмову заявили, що то США не виконали своєї обіцянки домогтися розведення сил відносно поміркованої сирійської опозиції і джигадистських угруповань, що воюють спільно з опозицією і проти військ режиму, і проти екстремістського угруповання "Ісламська держава", але визнані терористичними.

Схожі новини