Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Чубаров: «Після заборони Росією Меджлісу під загрозою ув'язнення опиняться майже 3 тисячі людей»

  • 30.09.2016, 19:23
  • 765

За участь у "забороненій організації", за словами Чубарова, можна потрапити за ґрати на 6 років.

З набуттям чинності рішення Верховного суду Російської Федерації про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу під загрозу ув’язнення підпадають до 3 тисяч членів цієї організації. Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров на прес-конференції в п'ятницю, 30 вересня, в Києві, передає УТ.

«З того моменту, я думаю, що це буде сьогодні або завтра, як це рішення набуде чинності, всі, хто живе на території РФ при згадці назви Меджлісу кримськотатарського народу повинні додавати “організація, заборонена в РФ”, а кожен, хто буде позиціонувати себе як член такої організації, може бути притягнутий до кримінальної відповідальності. Загроза зараз нависла над 2,5-3 тис. людей — це все члени Меджлісу різних рівнів», — сказав Чубаров.

Він також зазначив, що покарання за участь у такій забороненій організації становить від 2 до 6 років ув'язнення, а дії, які можуть кваліфікуватися як «організація діяльності забороненої в РФ організації» — від 6 до 10 років.

Схожі новини