Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У судноплавній компанії "Укртанкер" виявили фінансових порушень на понад 20 млн грн

  • 30.09.2016, 20:39
  • 816

Зазначається, що тривалий час керівництво вводило в оману орган управління, надаючи недостовірну інформацію про фінансове становище.

Управління аудиту і контролю Міністерства інфраструктури України виявило низку фінансових порушень на загальну суму 21,46 млн грн одеською державною судноплавною компанією "Укртанкер". Про це повідомили у прес-службі міністерства, передає УТ.

Зазначається, що тривалий час керівництво Укртанкера вводило в оману уповноважений орган управління, надаючи недостовірну інформацію про фінансове становище і результати діяльності компанії.

Зокрема, було встановлено, що деякі працівники ДСК "Укртанкер" "робили все можливе для того, щоб відрахування частини чистого прибутку компанії, які повинні були надходити до держбюджету, надходили в їхні кишені".

Таким чином, зниження доходів Укртанкера відбувалося через свідоме невиконання списання кредиторської заборгованості іноземної компанії протягом 2014-2015 років, термін позовної давності якої минув, а також за рахунок необґрунтованого нарахування операційних витрат від зростання курсу іноземної валюти. Крім того, перевірка міністерства виявила випадки укладення і зміни договорів компанії без узгодження їх з уповноваженим органом управління.

Зокрема, Укртанкер уклав договір бербоут-чартеру (у торговому мореплавстві договір фрахтування судна без екіпажу - Ред.) танкера "Володимир Правик" з російською компанією "Юні-Танкер", яка згідно з договором виступала фрахтівником (орендарем), і зменшили ставку з 600 до 300 доларів за добу.

Крім іншого, зазначається, що керівництво ДСК "Укртанкер" незаконно нараховувало заробітну плату так званим "фіктивним працівникам", явки виходу на роботу яких не були підтверджені. За повідомленням, в.о. президента компанії неправомірно здійснив відрядження за кордон, без листа-узгодження з Мінінфраструктури та технічного завдання, витрати за яким становили 82,1 тис. грн.

За інформацією прес-служби, в даний час відбувається завершення і узагальнення матеріалів, після чого вони будуть направлені в правоохоронні органи для прийняття рішення.

Схожі новини