Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Порошенко в Єрусалимі взяв участь у церемонії прощання з екс-президентом Ізраїлю Пересом

  • 30.09.2016, 16:19
  • 739

На церемонії присутні багато глав держав, політиків та діячів.

Президент України Петро Порошенко в Єрусалимі бере участь у офіційній церемонії прощання з екс-президентом Ізраїлю Шимоном Пересом. Про це повідомила прес-служба глави Української держави, передає УТ.

Президент України висловив співчуття керівництву держави Ізраїль, рідним померлого та ізраїльському народу.

«Ми прощаємось з добрим другом України. Шимон Перес — видатна постать у глобальному масштабі, адже він завжди докладав максимальних зусиль для підтримки миру та ставив принципи честі та поваги до людської гідності понад усе! Тому це втрата не лише Ізраїлю, але й усього світу», — зазначив Петро Порошенко.

У жалобній церемонії також беруть участь глави держав та урядів багатьох держав світу, велика кількість іноземних політиків та державних діячів. Зокрема, присутні президент США Барак Обама та державний секретар США Джон Керрі, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, прем’єр-міністр Австралії Малькольм Тернбулл, прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, президент Польщі Анджей Дуда, президент Литви Даля Грибаускайте, президент Європейської Ради Дональд Туск, Принц Чарльз та інші офіційні особи.

Переса поховають на горі ім. Теодора Герцля в місті Єрусалим. На цій горі розташований головний національний меморіал Держави Ізраїль, який включає головний національний цвинтар Ізраїлю, на якому ховають лідерів країни і людей, які віддали за неї свої життя.

Схожі новини