Передплата 2024 «Добрий господар»

За "договорняки" перед судом постане ще один футболіст

  • 30.09.2016, 14:58
  • 790

Генпрокуратура України завершила досудове розслідування у ще одному кримінальному провадженні за підозрою футболіста – професіонала в одержанні хабара за “злиття” матчу.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури, передає Еспресо.

"Установлено, що футболіст — професіонал одного із футбольних клубів України у рамках проведення чемпіонату України U-21 сезону 2015/2016 у серпні 2015 року отримав та прийняв пропозицію забезпечити фіксований результат в одному з футбольних матчів, а саме програш своєї команди, після чого надав вказану пропозицію іншим гравцям клубу, на яку вони погодилися та своїми умисними діями забезпечили фіксований результат в футбольному матчі за що отримали неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів на загальну суму понад 170 тис грн", - йдеться у повідомленні.

Футболіст продовжив злочинну діяльність. У рамках проведення чемпіонату України U-19 сезону 2015/2016 у жовтні 2015 року, у якому вказаний футболіст участі не брав, він надав пропозицію забезпечити фіксований результат в одному з футбольних матчів, а саме програш своєї команди іншим гравцям клубу. Вони погодилися на це, за що отримали від нього хабар на загальну суму понад 470 тис грн.

26 вересня футболісту було повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 354, ч. 4 ст. 354 КК України, та за результатами досудового розслідування обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Футболісту загрожує покарання у вигляді штрафу або громадських робіт або обмеження волі або позбавлення волі.

Схожі новини