Передплата 2024 ВЗ

Австралія продовжила термін роботи посольства в Україні

  • 30.09.2016, 13:58
  • 546

Австралійський уряд прийняв рішення про продовження дипломатичної присутності Австралії в Україні, зберігши посольство Австралії в Києві ще протягом двох років.

Про це повідомляється на офіційному веб-ресурсі МЗС Австралії, передає Укрінформ.

«Це дасть змогу австралійським дипломатам і надалі тісно співпрацювати зі своїми українськими партнерами задля подальшого розвитку двосторонніх зв'язків між двома країнами», - йдеться у заяві, розміщеній на сторінці австралійського посольства.

Дипустанову продовжуватиме очолювати тимчасовий повірений у справах Брюс Едвардс, в очікуванні передбачуваного призначення нового посла Австралії.

Рішення про продовження дипломатичної присутності Австралії в Україні було затверджене прем'єр-міністром Малкольмом Тернбуллом та міністром закордонних справ Джулі Бішоп минулого тижня. Очільник австралійського уряду передав хороші новини безпосередньо Президенту України під час зустрічі у Нью-Йорку в кулуарах Генеральної Асамблеї ООН.

Посольство Австралії в Україні було офіційно відкрите 20 листопада 2014 року на початковий період тривалістю 12 місяців - після збиття рейсу MH17 Malaysia Airlines 17 липня 2014 г. Згодом роботу дипустанови було продовжено до вересня 2016 року.

Хоча створення австралійського посольства відбулося за трагічних обставин, катастрофа рейсу MH17 зблизила Україну та Австралію. Обидві країни зараз продовжують тісно співпрацювати з іншими членами Об'єднаної слідчої групи MH17 (JIT) - Бельгією, Малайзією та Нідерландами — щоб допомогти притягнути винних до відповідальності. У цьому контексті австралійський уряд схвалив доповідь JIT MH17, оприлюднену 28 вересня, та закликав міжнародне співтовариство продовжувати підтримувати розслідування кримінальної справи з метою забезпечення правосуддя.

Схожі новини