Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Чеський суд попередив «представництво ДНР» про можливе закриття

  • 30.09.2016, 13:33
  • 772

Крайовий суд в місті Острава у Чехії виніс попередження громадському об’єднанню «Представницький центр ДНР» про те, що в разі порушення чинного чеського законодавства буде розпочато процедуру його ліквідації.

Про це повідомили у відповіді на запит «Радіо Свобода» у суді.

Суд 23 вересня звернув увагу «Представницького центру ДНР» на «невідповідність між тим, як він внесений до публічного реєстру юридичних осіб, і реальним станом щодо того, якою є назва представництва, його цілі і діяльність, і щодо його заснування». Громадської організації повідомлено про терміни, в які належить усунути виявлені порушення. Якщо ж цього не буде зроблено, «буде розпочато процес ліквідації».

Також повідомляється, що 14 вересня суд отримав лист міністра закордонних справ Чехії Лубоміра Заоралеком з пропозицією ліквідувати громадське об’єднання «Представницький центр ДНР» із вказанням на законні підстави ліквідації. Однак суддя вирішив йти за процедурою і спочатку попередити організацію про необхідність виправити порушення.

У листі також зазначається, що факт реєстрації в Чехії представництва так званої «ДНР» «ні в якому разі не означає і не може означати визнання існування так званої «Донецької народної республіки».

Схожі новини