Передплата 2024 ВЗ

Путін і Меркель обговорили ситуацію на Донбасі та "нормандський формат"

  • 30.09.2016, 09:20
  • 847

Телефонна розмова відбулася з ініціативи німецької сторони.

Президент Росії Владімір Путін та федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель провели телефонну розмову з ініціативи німецької сторони. Про це повідомила в четвер увечері прес-служба Кремля, передає УТ.

"Продовжено обговорення української проблематики в руслі активізації роботи щодо всеосяжного виконання Мінських домовленостей від 12 лютого 2015 року", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі повідомили, що "підкреслена доцільність синхронізації зусиль у сфері безпеки і з політичних аспектів врегулювання".

"У цьому контексті дана позитивна оцінка підписаній у рамках Контактної групи в Мінську угоді про розведення сил і засобів на лінії зіткнення в трьох пілотних точках, а також ролі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в забезпеченні дотримання режиму перемир'я", - наголошується в повідомленні.

"Звернувши увагу на прийняте нещодавно керівниками Донбасу рішення про одностороннє припинення вогню, президент Росії висловив надію, що українська сторона, в свою чергу, утримається від збройних провокацій у зоні конфлікту і зробить, нарешті, реальні кроки щодо виконання своїх політичних зобов'язань", - повідомили в Кремлі.

Зокрема, "мова йде про здійснення амністії і конституційної реформи, надання Донбасу законодавчо закріпленого на постійній основі особливого статусу, проведення місцевих виборів", пояснили в прес-службі.

Погоджено графік подальших контактів в "нормандському форматі" на різних рівнях, додали в прес-службі Кремля.

Схожі новини