Передплата 2024 «Добрий господар»

Нацрада вилучила зі списку дозволених в Україні ще три російських телеканали

  • 30.09.2016, 08:54
  • 743

Один із них показував карту РФ, на якій Крим позначений російським.

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення вилучила з переліку дозволених для ретрансляції в Україні російські телеканали "Соmedy TV", "Наш футбол" і "Карусель". Про це повідомила прес-служба Нацради, передає УТ.

"За результатами моніторингу іноземних телеканалів, які здійснюють мовлення в Україні, регулятор на засіданні 29 вересня прийняв рішення вилучити з переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення та законодавства України три канали - "Комеді ТВ", "Наш футбол" і "Карусель". Всі вони мають юрисдикцію Російської Федерації", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що причиною для вилучення телеканалу "Соmedy TV" ( "Комеді ТВ") стало те, що сам канал припинив мовлення ще 1 вересня 2014 року.

"На телеканалі "Наш футбол" зафіксовано розміщення комерційної реклами, що є порушенням вимог частини дев'ятої статті 13 закону України "Про рекламу", оскільки трансляція реклами в передачах іноземних телерадіоорганізацій, які не підпадають під юрисдикцію держав - членів Європейського союзу або держав, які ратифікували європейську конвенцію про транскордонне телебачення, заборонена", - повідомили в Нацраді.

Таке ж порушення, за інформацією Нацради, було зафіксоване в ефірі дитячого телеканалу "Карусель". Крім того, в рубриці "Погода" програми "Доброго ранку, малюки!" (Виходить щодня о 07:00) зафіксовано розміщення віртуальної карти регіонів Російської Федерації, яка охоплює територію анексованою Автономної Республіки Крим, що суперечить українському законодавству.

Схожі новини