Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У МЗС відреагували на заборону Меджлісу Верховним судом РФ

  • 30.09.2016, 08:47
  • 586

МЗС України закликає продовжити тиск на РФ і активізувати дії щодо захисту прав людини в окупованому Криму.

У Міністерстві закордонних справ України вважають заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу блюзнірством стосовно прав кримських татар. Про це заявила речник МЗС України Мар'яна Беца, передає УТ.

"Фактично заборона найвищого представницького органу кримськотатарського народу під надуманим приводом, так званої боротьби з екстремізмом, є відвертим блюзнірством російської окупаційної влади над правами кримських татар", - сказала вона.

Беца також зазначила, що таке рішення було цілком очікуваним, і продовжує політику репресій, яка ведеться РФ на окупованому півострові.

"Протягом двох років окупації Російської Федерація систематично порушує права людини і обмежує свободи в українському Криму", - підкреслила вона.

Речниця зазначила, що МЗС України закликає всіх міжнародних партнерів продовжити тиск на РФ і активізувати дії щодо захисту прав людини в окупованому Криму, а саме забезпечити безперешкодний доступ основних конвенційних моніторингових механізмів міжнародних організацій на територію окупованого півострова.

Схожі новини