Передплата 2024 ВЗ

«Не забирайте від нас маршрутку №133! Не буде чим доїхати до університету!»

  • 30.09.2016, 15:36
  • 9 562

До редакції “ВЗ” звернулися група мешканців вул. Володимира Великого та студенти Національного університету “Львівська політехніка”, які скаржаться на зміну роботи приміського транспорту. З наступного тижня маршрутка №133, яка курсує від сіл Ков’ярі та Солонки до Львова, змінить кінцеву зупинку.

Замість площі навпроти пам’ятника Бандері їхатиме від вул. Симона Петлюри (АС-3).

«З Володимира Великого більше немає маршрутки, яка їздить вул. Антоновича, Героїв УПА та до Степана Бандери, - каже мешканка вул. Володимира Великого Ганна Яремко, яка щодня добирається на роботу на вул. Героїв УПА. - Буду звертатися у Львівську ОДА, щоб нам повернули цей вигідний маршрут. А що робити студентам, які доїжджають до НУ “Львівська політехніка”? Їм тепер теж доведеться користуватися двома-трьома маршрутками, аби доїхати на пари. Водії теж кажуть, що кінцева зупинка навпроти пам’ятника Бандері — вигідніша, пасажиропотік більший».

“Не забирайте від нас маршрутку №133! Нам не буде чим доїхати до університету! - сказав “ВЗ” 19-річний студент НУ “Львівська політехніка” Роман. - Прочитав у салоні маршрутки оголошення: “Хто не хоче, щоб кінцеву зупинку забрали, нехай телефонують у Львівську ОДА (299-91-09)”. Там ніхто не брав слухавки, а потім з’ясувалося, що це приймальня заступника голови Львівської ОДА, де насправді скарги по цьому маршруту не приймають. У приймальні мені порадили звернутися у транспортне управління Львівської ОДА. Але і там невдача — начальник був зайнятий, бо у п’ятницю, 30 вересня, на Львівщину приїжджає прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Так і нікому не поскаржився...”.

Журналіст “ВЗ” звернулася по коментар до в. о. директора департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку Львівської ОДА Романа Кокотайла. Чиновник сказав, що з маршрутом №133 уже нічого не можна змінити. Кінцеву зупинку змушені перенести на вул. Петлюри, бо, згідно із законодавством, усі приміські, міжміські маршрути мають вирушати від автостанцій. Там пасажирам мають офіційно продавати квитки, щоб у сфері не було “чорної каси”. “Обілечені” пасажири мають страхівку на перевезення. Якщо їхати “від бордюра”, каже Роман Кокотайло, тоді ніколи не вирішиться проблема з “чорною готівкою”. Тож для маршруту №133 знайшли АС-3.

“Якщо автостанції відсутні, то органи місцевого самоврядування мають погодити інші місця кінцевих зупинок, - зауважив пан Роман. - Тепер маршрутки з Пустомитівського напрямку мають їздити до АС-3. А те, що раніше ця маршрутка їздила до зупинки біля пам’ятника Бандері, — це було незаконно”.

Схожі новини