Передплата 2024 ВЗ

Як адаптуватися переселенцю, який покинув свій дім?

  • 30.09.2016, 10:00
  • 864

У Львові триває ІХ Екуменічний соціальний тиждень.

Щороку, восени, за підтримки Українського католицького університету представники релігійних, громадських організацій, влади та

бізнесу мають можливість зібратися за “круглим столом” задля вирішення актуальних питань. Цьогорічна топ-тема — “Міграція: виклик для України”. Мова про вимушених переселенців. Заходи в УКУ триватимуть до 2 жовтня.

Як розповіла координатор проекту Наталія Ліхновська, у п’ятницю, 30 вересня, об 11.30 в УКУ відбудеться майстер-клас кримчанина Аліма Алієва, який “намалює” портрет вимушених переселенців. До участі у “круглому столі” запрошено чимало людей зі сходу України, викладачів.

Координатор проекту “Екуменічний соціальний тиждень” Ірина Кітура повідомила: “Будемо говорити про особливості інтеграції та адаптації наших громадян, які були змушені покинути свої домівки. Режисер Костянтин Кляцкін приїде до Львова і в межах ЕСТу представить фільм «Крим. Як це було».

Серед інших подій тижня - презентація книги “Флорентійський собор” о. Джозефа Гілла (ця книга — серед переможців конкурсу “Найкраща книга Форуму-2016”). Не обійдеться і без концертної програми за участі українських виконавців.

Схожі новини