Передплата 2024 «Добрий господар»

Львів відзначає 150-ту річницю від дня народження Михайла Грушевського

  • 29.09.2016, 15:48
  • 863

Сьогодні, 29 вересня, у Львові відзначають 150-ту річницю від дня народження відомого українського історика, громадського та політичного діяча Михайла Грушевського.

В місті вже відбулися урочисті заходи, зокрема, очільники міста та області разом з громадою міста поклали квіти до пам'ятника Михайлу Грушевському, передає Захід.нет.

Міський голова Львова Андрій Садовий зазачив, що українцям потрібно краще зрозуміти історію нашої країни, особливо це стосується минулого століття, яке було надзвичайно складним для нашої держави, передає прес-служба Львівської міськради.

«Ми не можемо передбачити, яким буде завтрашній день. Ми точно знаємо, якщо ми будемо враховувати помилки минулого століття, якщо ми будемо більше часу працювати для єдності нашої країни, то будемо мати шанс... Ми повинні робити висновки з нашої історії і рухатись тільки вперед до перемоги», — зазначив міський голова Львова Андрій Садовий, передає прес-служба Львівської міськради.

Відбулася й молитва, яку очолив Владика Димитрій. Після покладання квітів усі охочі відвідали урочистості в Державному меморіальному музеї М. Грушевського (вул. І. Франка).

Також програма передбачає урочисте спецпогашення поштової марки, присвяченої 150-річчю від дня народження відомого діяча, круглий стіл «Михайло Грушевський. Історія, яку творив і писав Він», презентації: науково-музейного видання «Листування Михайла, Марії та Катерини Грушевських. Книга друга», музейного фільму «14-й місяць Михайла Грушевського у Львові», відкриття виставок про Михайла Грушевського, нагородження авторськими музейними медалями грушевськознавців, екскурсія «Львівські адреси родини Грушевських».

Схожі новини