Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ізраїль хоче заборонити український канал через антисемітизм

  • 29.09.2016, 13:38
  • 1 296

Посольство Ізраїлю в Україні вимагає у МЗС України закрити телеканал "Планета" через антисемітизм і пропаганду ксенофобії.

Посольство вже передало Міністерству відповідну ноту, повідомляє прес-центр Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, передає Еспресо.

У відомстві зазначили, що ТОВ "Телемережа "УНІКА-TV", яке є власником "Планети", отримало попередження щодо свого контенту ще 31 серпня. Тоді на каналі транслювалися матеріали, які пропагували зверхність або неповноцінність осіб за ознаками їх релігійних переконань, ідеології, нації, раси, тощо.

"Ще одне попередження було винесене мовнику 14 липня 2016 року. А ще раніше, 25 червня 2015 року, Національна рада у зв’язку з порушенням умов ліцензії та програмної концепції мовлення, а також невиконанням розпорядження Національної ради про усунення порушень частини 8 статті 28 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" ухвалила рішення про звернення до суду про анулювання ліцензії цього мовника", - наголосили у прес-центрі.

Тим не менш канал продовжує порушувати законодавство, адже судовий розгляд справи й досі триває.

Таким чином цього вересня Нацрада звернулася до СБУ і МВС із проханням вжити відповідних заходів впливу до телекомпанії, яка поширює в ефірі ксенофобські та шовіністичні висловлювання. Наразі МВС вивчає матеріали щодо змісту програм і передач ТОВ "Телемережа "УНІКА-TV".

"Національна рада надала роз’яснення МЗС і впевнена, що нота посольства Держави Ізраїль в Україні стане серйозним аргументом для якнайшвидшого встановлення МВС правопорушення телекомпанії, яка має юридичну адресу в Києві, а мовлення веде з території анексованого Криму", - підсумували у відомстві.

Схожі новини