Передплата 2024 ВЗ

За зайві «квадрати» – зайві гроші

  • 29.09.2016, 10:15
  • 2 594

Тих, хто вчасно не заплатить податку на нерухомість, будуть штрафувати.

За зайві «квадрати» – зайві гроші
За зайві «квадрати» – зайві гроші

З 1 жовтня власники квартир, які отримали квитанції, але так і не заплатили так званий податок на розкіш, тобто за зайві квадратні метри, змушені будуть заплатити штраф — 20 відсотків від суми.

Податок на нерухомість нараховують на додаткові квадратні метри квартири (понад 60 «квадратів») або будинку (понад 120 кв.м). Ставку податку встановлюють місцеві ради, але вона не може перевищувати 2 відсотків від мінімальної зарплати. Однак у 2017 році цей максимум збільшиться до 3%.

Власникам квартир, площа яких перевищує 300 “квадратів”, за зайві метри, окрім податку, доведеться заплатити ще 25 тисяч гривень.

За правилами, які вступили у дію з 1 липня, податок треба було заплатити до кінця серпня (60 днів після початку дії закону). За запізнення державна фіскальна служба обіцяє штрафувати: у перший місяць — 10 відсотків, другий — 20%.

Юристи попереджають, якщо власники зайвих “квадратів” не будуть вчасно сплачувати податку на розкіш, справа може дійти і до конфіскації майна. Однак на початку вересня фіскали змінили крайній термін — тепер податок треба заплатити протягом 60 днів з моменту вручення квитанції. Це пов’язано з тим, що більшість так і не отримала своїх квитанцій в обіцяний термін.

Схожі новини