Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Львівському університету фізичної культури присвоїли ім’я Івана Боберського

  • 28.09.2016, 17:41
  • 1 302

Львівський державний університет фізичної культури назвали на честь теоретика української фізичної культури Івана Боберського.

Львівському університету фізичної культури присвоїли ім’я Івана Боберського
Львівському університету фізичної культури присвоїли ім’я Івана Боберського

Відповідне рішення видало Міністерство освіти і науки України з нагоди 70-річчя від дня заснування університету. Про це йдеться на сайті університету.

«Таке рішення, на мою думку, абсолютно логічне та виправдане. Адже саме Іван Боберський є основоположником українського фізичного виховання, - зазначив в коментарі ZAXID.NET Ярослав Тимчак, завідувач кафедри олімпійської освіти Львівського державного університету фізичної культури ім. Івана Боберського. — Іван Боберський працював у час, коли Україна була у складі Польщі, й українців не вважали за окремий народ. Проте він йшов всупереч системі та в своїх працях вживав поняття «українська фізична культура». Також він власним коштом видав перші україномовні підручники для підготовки фахівців з фізкультури».

Додамо, що Іван Боберський - це українскьий педагог, теоретик і практик української національної фізичної культури, голова товариства «Сокіл-Батько», член Бойової управи УСС . Також Іван Боберський є автором назви «Пласт».

Окрім цього в головному корпусі Львівського державного університету фізичної культури відкрили пам’ятну дошку на честь 70-річчя з дня заснування та присвоєння йому імені Івана Боберського.