Передплата 2024 ВЗ

В уряді визначили перелік платних медичних послуг в держполіклініках

  • 28.09.2016, 17:05
  • 1 830

До переліку включили лабораторні, діагностичні та консультативні послуги за зверненням громадян, що надаються без направлення лікаря.

Кабінет міністрів України розширив перелік платних послуг, які надаються в державних закладах охорони здоров’я та вищих медичних закладах освіти. Про це свідчить відповідна постанова №648 від 22 вересня 2016 року, опублікована на сайті уряду.

"Розширення переліку створить умови для залучення додаткових коштів юридичних та фізичних осіб за рахунок застосування телемедицини при наданні медичної допомоги як послуги, що може бути надана із більшим сервісом для пацієнта у будь-якому місці, де він її потребує", - йдеться у повідомленні.

Так, до переліку включили лабораторні, діагностичні та консультативні послуги за зверненням громадян, що надаються без направлення лікаря, зокрема із застосуванням телемедицини; меддопомогу хворим удома, зокрема із застосуванням телемедицини (діагностичне обстеження, процедури, маніпуляції, консультування, догляд). Також платним уряд визначив медобслуговування, зокрема із застосуванням телемедицини, за договорами із суб’єктами господарювання, страховими організаціями (в тому числі з Фондом соціального страхування України) та медобслуговування, (зокрема із застосуванням телемедицини) іноземних громадян, які тимчасово перебувають на території України, в тому числі за договорами страхування.

Згідно із документом, проведення мікробіологічних, паразитологічних, молекулярно-генетичних, хімічних, токсикологічних та фізичних досліджень, що не належать до меддопомоги населенню, та оформлення їх результатів також є платними.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини