Передплата 2024 «Добрий господар»

Зубко: "Територію багатоповерхівок мають обслуговувати самі мешканці"

  • 28.09.2016, 18:02
  • 1 037

Людина, яка проживає у багатоповерхівці чи «хрущовці», нічим не відрізняється від власника індивідуального будинку.

Вона також мусить обслуговувати територію, як індивідуальний власник».

Про це заявив віце-прем'єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, повідомляє Урядовий портал.

«Раніше кошти з місцевих бюджетів виділялися ЖЕКу, і він щось ремонтував, причому ніхто не був задоволений результатами. Зараз з’являється відповідальний власник, який починає контролювати, як утеплений будинок, як відремонтована мережа, скільки це коштувало тощо», - зауважив Зубко.

На його думку, одне із завдань муніципалітету — прийняття програм з підтримки житлового фонду на своїх територіях.

«Це справа депутатів місцевої ради та витрат місцевого бюджету. Якщо вони розуміють, що в їхньому місті є багато «хрущовок», мешканцям яких потрібно допомогти, нехай приймуть програму про відшкодування 20%, 30%, або навіть 80% витрат на поточний або капітальний ремонт», - зауважив Зубко.

Він наголосив на важливості створити альтернативу ЖЕКам у вигляді керівних компаній, які надають якісні комунальні послуги. «Ми боремося не за знищення ЖЕКів, а за те, щоб людина, яка управляє своїм будинком, мала альтернативу, могла б оголосити конкурс і отримати найнижчу ціну та найкращу якість», - заявив Зубко.