Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Підкомітет ПАРЄ проведе засідання у Львові

  • 28.09.2016, 16:58
  • 971

Завтра у Львові відбудеться засідання підкомітету ПАРЄ з питань навколишнього середовища та енергетики.

З цієї нагоди до міста завітають представники країн-членів Ради Європи, знані міжнародні експерти й інвестори, представники громадських організацій та політики.

«Це засідання надзвичайно важливе не лише для Львова, а й для країни в цілому, адже тут обговорюватимуть такі критичні питання як зміна клімату, імплементація Паризької угоди та внесок України в досягненні її цілей, вирішення екологічних проблем та важливість енергозбереження, — розповідає народний депутат України та очільник відповідного підкомітету ПАРЄ Сергій Кіраль. — Чому саме Львів? Тому що Львів першим в Україні підписав Угоду мерів, яка передбачає добровільне підвищення енергоефективності та використання відновлювальних джерел енергії. Тому що Львів має дуже багато цікавих проектів у цій сфері, якими можна поділитись. Тому що Львів, врешті, є прикладом для всієї України й навіть пострадянських країн Європи в питанні інституційного впровадження енергозбереження на місцевому рівні».

Також, за словами депутата, особливу увагу під час засідання приділять питанню сміттєзвалищ як джерелу забруднення довкілля та важливості державної підтримки у вирішенні цієї проблеми. «Це можливість підняти це питання на міжнародний рівень. І тут важливо зрозуміти, що Грибовицьке сміттєзвалище — це проблема не лише Львова. Таке може статися будь-де. Зараз ми маємо приклад того, до чого може призвести нехтування державою таких проблем, адже без урядової підтримки вирішити їх неможливо», — додає Кіраль.

За результатами засідання буде підготовлено низку заяв, які опісля розглядатимуть на сесії ПАРЄ, що відбудеться у Страсбурзі 10-14 жовтня.

Захід відбудеться у Львівському будинку вчених (вул. Листопадового Чину, 6). Початок — о 9.30 год. Опісля — об 11.00 год — брифінг для представників ЗМІ, у якому візьмуть участь міський голова Львова Андрій Садовий, народний депутат Сергій Кіраль, директор фонду E5P — Східноєвропейського партнерства у сфері енергоефективності та екології Андерс Лунд та речник ПАРЄ з питань зміни клімату лорд Джон Прескотт.

Довідка

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ, англ. Parliamentary Assembly of the Council of Europe) є одним із двох статутних органів Ради Європи — міжнародної організації, покликаної захищати права людини, демократію та верховенство закону. Охоплює представників парламенту всіх 47 держав-членів. Є найстарішим у Європі органом міжпарламентської співпраці.

Детальніше — на офіційному веб-сайті ПАРЄ: http://assembly.coe.int/nw/Home-EN.asp.

Джерело: прес-служба ЛМ

Схожі новини