Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Запоріжжі жінки-слідчі "кришували" банду з викрадення автівок

  • 28.09.2016, 18:13
  • 1 389

У Запоріжжі Служба безпеки України спільно з прокуратурою ліквідувала діяльність організованої злочинної групи, що спеціалізувалась на викраденні автотранспорту.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

До банди входило двоє жінок - слідчих поліції та троє мешканців Запоріжжя. Поліцейські розробили систему викрадення автомобілів та їхнього повернення за гроші.

Для викрадення автівок вони долучили людей з кримінального середовища. Самі ж "кришували" злочинну діяльність членів групи та пропонували потерпілим повернути авто за винагороду.

Якщо автовласник відмовлявся платити, його автомобіль продавали з підробленим техпаспортом та номерним знаком, перебивши номери двигуна та кузова. За свої послуги здирниці вимагали до 50% вартості викраденого авто.

Співробітники спецслужби затримали поліцейських на робочому місці після отримання 3 тисяч доларів від чергового потерпілого. Під час обшуків у помешканнях зловмисників правоохоронці вилучили карабін МКМ, травматичний пістолет, знаряддя для викрадення автівок та "общак" банди.

Усіх учасників злочинного угруповання затримано відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Членам банди повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 ККУ. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Схожі новини