Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Росії спростували свою ж версію катастрофи рейсу МН17

  • 27.09.2016, 10:31
  • 968

Раніше в РФ стверджували, що у день катастрофи у безпосередній близькості від MH17 був один український літак.

У Росії визнали, що в районі катастрофи MH17 не спостерігалося ніяких сторонніх об'єктів, які могли стати причиною руйнування лайнера. Про це заявив на брифінгу заступник головного конструктора трасового радіолокаційного комплексу "Скеля-Т" науково-виробничого об'єднання "Лианозовский електромеханічний завод" Віктор Мєщеряков, передає УТ.

"Ніяких сторонніх повітряних об'єктів поблизу від малайзійського літака радіолокатор не фіксували. Виняток становлять два цивільних судна з номерами 1775 і 4722. Перше судно зустрічалося з малайзійським літаком задовго до катастрофи, а друге перебувало на відстані понад 30 кілометрів від нього. До моменту руйнування літака ми спостерігаємо відсутність сторонніх об'єктів ", — сказав він.

Раніше в Росії стверджували, що у день катастрофи один український літак був у безпосередній близькості від MH17. Це було "підтверджено" даними російських радіолокаторів і декількома свідками з місцевих, які зуміли розгледіти в повітрі на висоті 10 км "один, а може і два Су-25". Генеральний конструктор літака спростував російську версію катастрофи MH17 і підкреслив: Су-25 не може збити літак, що летить на висоті 10,500 метрів.

Схожі новини