Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Тимчук: «Бойовики почали масштабно використовувати нову тактику обстрілів на Донбасі»

  • 27.09.2016, 10:14
  • 940

Крім «традиційно гарячих точок», окупанти активізувалися також на низці ділянок, де останнім часом було відносно «тихо».

Відзначається застосування окупантами у все більших масштабах нової тактики при здійсненні обстрілів. Про це повідомив координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук, передає УТ.

«Так, крім організації та використання мобільних вогневих груп із 82-мм і 120-мм мінометів, АГС-ів і крупнокаліберних кулеметів, противник став ретельно «маскувати» застосування 120-мм мінометів за наступною схемою: обстріл починають 82-мм міномети або АГС- и, інтенсивність вогню наростає, після чого починають «прослизати» удари з 120-мм мінометів; обстріл завершується також «звичайними» вогневими засобами. При цьому, коли інтенсивно одночасно працюють і інші вогневі засоби, з боку важко зафіксувати застосування «заборонених» 120-мм мінометів. При виявленні ж фрагментів розірваних мін і воронок важко довести їх «свіжість». (Раніше, влітку ц.р., окупанти за подібною схемою, тільки з використанням самих 120-мм мінометів, намагалися приховувати використання ствольної артилерії 122-мм і 152-мм», — йдеться у повідомленні.

Також, за словами Тимчука, упродовж минулих вихідних (24-25.09.2016) російсько-терористичні війська продемонстрували повне ігнорування раніше підписаної Тристоронньою контактною групою в Мінську рамкової угоди про розведення сторін на Донбасі.

«Зокрема, відзначене більш активне застосування окупантами важких озброєнь (120-мм міномети і ББМ), почастішали випадки зближення з позиціями сил АТО піхотних груп противника і ближніх вогневих контактів. Крім «традиційно гарячих точок» (райони Авдіївки, Зайцеве, Новозванівка і ін.), окупанти активізувалися також на низці ділянок, де останнім часом було відносно «тихо» (ділянка в околицях ДАП-у; ділянка, що примикає з півдня до району Докучаєвська та ін.)», — повідомляє він.

Тимчук наголошує, що активізація окупантів, відзначається і на тих ділянках, де підписаною в Мінську рамковою угодою передбачено «розведення сил і засобів сторін».

Схожі новини