Передплата 2024 «Добре здоров’я»

США в ООН заявили, що Росія бреше про свої дії щодо Сирії

  • 26.09.2016, 11:47
  • 871

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров кілька днів тому заявляв на засіданні РБ ООН, що Москва виступає за мирне вирішення конфлікту в Сирії, але саме в цей момент російські сили і режим Асада вантажили на літаки заборонені бомби, щоб вдарити по Алеппо.

Про це заявила постійний представник США при ООН Саманта Пауер під час екстреного засідання Радбезу в неділю, передає "Укрінформ".

"Світ має докази того, чим насправді займається Росія. У середу міністр закордонних справ Лавров виступав тут у залі і говорив, що в питанні Сирії Росія завжди виступала виключно за мирне вирішення", - зазначила Пауер.

Однак, продовжила вона, коли почалася наступальна операція на Алеппо, Росія і режим використовували запалювальні і протибункерні бомби.

"Вони їх вантажили на свої літаки в той момент, коли тут виступав міністр Лавров і говорив про боротьбу за мир", - підкреслила представник США.

"Замість того, щоб прагнути миру, Росія і Асад ведуть війну. Замість того, щоб доставляти життєво необхідні товари мирними жителям, Росія і Асад наносять удари по гуманітарним автоколонам, лікарням і добровольцям, які намагаються рятувати людські життя", - заявила Пауер.

За її словами, Росія стверджує, що вдаряє по терористах, і терористи гинуть, "але це абсурд".

"За перші 24 години наступу на схід Алеппо Росія і режим чотири рази вдарили по базі "білих касок" - рятувальників, які першими йдуть на допомогу людям в завалах і пересуваються на каретах швидкої допомоги. Росія і режим чекають, коли після першого удару приїдуть добровольці-рятівники, а потім наносять наступний удар", - підкреслила Пауер.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень