Передплата 2024 «Добрий господар»

Комітет Європарламенту сьогодні прийме рішення щодо "безвізу" для України

  • 26.09.2016, 10:58
  • 1 241

За словами Пленковича, комітет має намір схвалити доповідь і включити питання безвізу до порядку денного Європарламенту.

У комітеті з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ Європарламенту у понеділок, 26 вересня, відбудеться голосування щодо доповіді депутата Марії Габріели про надання безвізового режиму з ЄС для України. Про це раніше повідомляв спікеру Верховної Ради Андрію Парубію заступник голови комітету ЄП у закордонних справах Андрій Пленкович, передає УТ.

Як уточнив Пленкович в інтерв'ю "Сегодня", комітет має намір схвалити цю доповідь і включити питання безвізу до порядку денного Європарламенту.

"Ми хочемо зробити наступні речі: 26 вересня Комітет з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ схвалить дуже позитивну доповідь для України, підготовлену колегою Марією Габріелою. Ми вже прийняли дуже позитивну "думку" про цю доповідь у Комітеті у закордонних справах. І потім ми повинні включити це питання до порядку денного планарного засідання Європарламенту. Ми як Комітет зробимо максимум, щоб досягти позитивного результату і позитивного голосування", - заявив Пленкович.

Він зазначив, що питання надання безвізу може бути ускладнене міграційний кризою.

"Єдине питання, яке ми повинні розуміти, — це проблема міграційного кризи та біженців. Питання візової лібералізації пов'язані з цим, що ускладнює процес. Але я впевнений, що ми знайдемо позитивне рішення для України, бо українці заслуговують цього, і ви навчилися справлятися з внутрішньо переміщеними особами (з Донбасу, — Ред.), яких вже 1,5 млн, без їхньої міграції в країни Євросоюзу", - заявив євродепутат.

Схожі новини