Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Спецслужби США взялись розслідувати зв’язки радника Трампа з Кремлем

  • 25.09.2016, 15:42
  • 934

Картер Пейдж зустрічався в РФ із Сєчіним і Дівейкіним.

Американські спецслужби розслідують, чи радник Дональда Трампа Картер Пейдж обговорював із представниками Кремля, серед іншого, можливість скасування економічних санкцій проти Росії, якщо кандидат від Республіканської партії стане президентом США. Про це з посиланням на "джерела, знайомі з ситуацією" повідомляє Yahoo News.

Зазначається, що діяльність радника Пейджа, який має великі ділові інтереси в Росії, була предметом обговорення спецслужб із високопоставленими членами Конгресу під час нещодавніх брифінгів на тему можливих намагань Москви вплинути на президентські вибори у США.

Під час однієї з цих зустрічей лідер меншості у Сенаті Гаррі Рід написав звернення до директора ФБР Джеймса Комі, де повідомив про зустріч влітку між радником Трампа (маючи на увазі Пейджа) та "високопоставленими особами під санкціями" у Москві.

Цю зустріч сенатор називає свідченням вагомих і хвилюючих зв’язків між кампанією Трампа і Кремлем, що потребують додаткового розслідування з боку ФБР. У матеріалі вказано, що розвідувальна інформація про переговори радника (Трампа - ред.) із високопоставленими російськими офіційними особами, близькими до президента РФ Володимира Путіна, "активно моніториться та розслідується".

Пейдж потрапив у поле зору посадовців американського посольства в Москві, коли кілька разів приїжджав у російську столицю, де публічно критикував політику США та вихваляв Путіна.

РБК-Україна

Схожі новини