Передплата 2024 «Добре здоров’я»

НАТО обіцяє посилити допомогу Україні

  • 24.09.2016, 10:55
  • 938

Північноатлантичний альянс (НАТО) нарощуватиме допомогу Україні для посилення її обороноздатності та реформування національного сектору безпеки і оборони відповідно до стандартів НАТО.

Про це представники альянсу повідомили під час засідання комісії Україна-НАТО у Брюсселі.

Передає прес-служба МЗС.

Під час засідання на рівні послів, у якому взяв участь заступник глави МЗС Вадим Пристайко, обговорювалося поглиблення співробітництва між Україною та НАТО за результатами Варшавського саміту (липень 2016 р.), а також безпекова ситуація на сході України та розвиток мінського та норманського процесів.

"Союзники запевнили в тому, що нарощуватимуть допомогу нашій державі в рамках схваленого на Варшавському саміті НАТО Комплексного пакету допомоги для України з метою посилення її обороноздатності та реформування національного сектору безпеки і оборони відповідно до стандартів Альянсу", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Представники держав-членів НАТО також засвідчили незмінність своєї позиції щодо підтримки суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України, невизнання анексії Криму та підкреслили пряму відповідальності Росії за збройну агресію в східних регіонах України.

Під час засідання також йшлося про необхідність продовження санкцій проти РФ до повного виконання нею своїх зобов'язань за Мінськими домовленостями.

Раніше генсек НАТО Йенс Столтенберг на переговорах з президентом Петром Порошенко заявив, що НАТО підтримує позицію України щодо санкцій відносно РФ.

Схожі новини