Передплата 2024 ВЗ

Заступника голови Дніпропетровської РДА та депутата райради затримали на хабарі в $16 тисяч

  • 24.09.2016, 08:06
  • 1 029

Службовці вимагали гроші за виділення земельних ділянок.

Генеральна прокуратура спільно з Національною поліцією затримали під час отримання хабара в $16 тисяч заступника голови із земельних питань Дніпровської районної державної адміністрації та депутата районної ради. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"За результатами проведення комплексу негласних слідчих (розшукових) дій та обшуків задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди заступником голови із земельних питань Дніпропетровської райдержадміністрації Дніпропетровської області та депутатом Дніпровської районної ради, яких 23 вересня затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України", - зазначено в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що затримані, зловживаючи своїм службовим становищем та діючи умисно, за попередньою змовою групою осіб, вимагали та отримали від громадянина неправомірну вигоду в сумі 16 тис. дол. (416 тис. грн) за вирішення питання відведення останньому у власність 16 земельних ділянок загальною площею 80 га.

"Дії зловмисників кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою") Кримінального кодексу України", - додається у повідомленні.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини