Передплата 2024 «Добра кухня»

Reuters: "Дві великі торговельні мережі ЄС знайшли спосіб обійти санкції щодо Криму"

  • 22.09.2016, 10:55
  • 1 250

На полицях магазинів анексованого Криму нескладно знайти продукти з асортименту відомих європейських мереж.

На полицях магазинів анексованого Криму нескладно знайти продукти з асортименту відомих європейських мереж, німецького Metro та французького Auchan. Ці товари прибувають у Крим з Росії, їх возять на півострів на поромі через Керченський порт, пише Reuters.

У публікації наголошується, що європейським компаніям заборонено вести справи з керівництвом керченського порома і портом Керчі через санкції ЄС, введених у зв'язку з анексією Криму.

Представники Metro та Auchan не спростовують той факт, що їх продукція йде поромом, проте у компаніях заявили, що про порушення санкцій з їх боку не йдеться, оскільки супермаркетами в Криму керують російські філії компаній.

Представник Metro заявив, що магазини керуються незалежними російськими компаніями, які не підпадають під дію санкцій. Reuters запитало одного з європейських чиновників, що він думає з цього приводу. Чиновник відповів на умовах анонімності: «Це суперечить духу санкцій. Але за відсутності торгового ембарго, завжди є тонка межа між дотриманням норм і недотриманням».

Юристи роз'яснюють, що доставка товарів до Криму формально може перебувати у легальній «сірій зоні» режиму санкцій.

Джерело: Reuters

Схожі новини