Передплата 2024 «Добре здоров’я»

ЄС прийняв заявку Боснії і Герцеговини на членство

  • 21.09.2016, 11:06
  • 869

Європейський Союз прийняв заявку на членство від Боснії і Герцеговини.

Про це пише "DW".

Рада Європейського Союзу у вівторок, 20 вересня, у своєму висновку щодо заявки Боснії і Герцеговини на членство в ЄС підтвердила, що "майбутнє Західних Балкан у Європейському Союзі".

У документі Рада ЄС наголошує, що прогрес кожної держави на шляху до ЄС залежить від її індивідуальних зусиль, спрямованих на те, щоб відповідати критеріям для вступу, а також дотримуватись процесу стабілізації та асоціації, який проходять країни, що висловили бажання приєднатися до ЄС.

Європейська Комісія тепер визначить, чи відповідає Боснія і Герцеговина критеріям, щоб отримати статус держави-кандидата на членство, цей процес займе близько року.

ЄК також визначить, яким критеріям країні слід буде відповідати, щоб набути повноцінного членства, що, як очікується, буде складним процесом для Сараєва. ЄК, зокрема, оцінить економіку країни, дотримання у ній прав людини і принципів верховенства права, а також інших зобов'язань, які беруть на себе країни-члени.

Прем'єр-міністр Боснії і Герцеговини Деніс Звіздіч заявив, що прийняття Євросоюзом заявки його країни стало історичним моментом для європейського майбутнього Боснії і Герцеговини.

"Це справді одна з найкращих новин для Боснії і Герцеговини, особливо для молодих людей", - зазначив він.

Схожі новини