Передплата 2024 «Добра кухня»

Франція допоможе Грузії вдосконалити систему протиповітряної оборони

  • 11.09.2016, 12:56
  • 920

Франція надішле до Грузії експерта, який допоможе впровадити систему протиповітряної оборони.

Про це повідомив міністр оборони країни Жан-Ів Ле Дріан, пише DW.

Французький міністр заявив, що підписана минулого року між Грузією і Францією угода про створення системи протиповітряної оборони сприяє зміцненню суверенітету грузинського повітряного простору.

«Франція буде активно допомагати Грузії у зміцненні повітряного суверенітету. Між Грузією і НАТО є план дій, який спрямований і на адаптацію для Грузії повітряних систем безпеки. У цьому питанні роль Франції полягає у співпраці з Грузією щодо створення протиповітряної оборони», — заявив міноборони Франції, перебуваючи з візитом у Грузії.

Ле Дріан повідомив, що найближчим часом до Грузії прибуде французький офіцер, який спостерігатиме за виконанням грузинсько-французького плану з впровадження системи протиповітряної оборони. Міністр також нагадав, що в рамках ухвалених під час Варшавського саміту НАТО рішень щодо посилення безпеки на Чорному морі найближчим часом до грузинського порту Батумі увійде французький військовий корабель.

Зазначимо, що Генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг і представники країн-членів Альянсу здійснили 7-8 вересня візит до Тбілісі, який відбувся в рамках засідань Північноатлантичної ради та комісії НАТО-Грузія. Це вже четвертий подібний візит до Грузії. Він пройшов в розпал передвиборної боротьби. 8 жовтня в Грузії пройдуть парламентські вибори.

Схожі новини